14 05 14
Stel hier uw vraag10 vragen over sociale wijkteams

Cor Andringa (47) kreeg hulp van het sociaal wijkteam

‘Ik doe er weer toe!’

Twee jaar geleden raakte ik mijn baan kwijt. Aanvankelijk dacht ik dat ik snel weer werk zou vinden. Maar toen ik de ene na de andere afwijzing kreeg, zakte de moed me in de schoenen. Bovendien kwam het verdriet om het verlies van mijn vrouw, die drie jaar daarvoor plotseling was overleden, weer naar boven.

Gebeld door het wijkteam

Terwijl om me heen het leven doorging, zat ik werkloos en verdrietig thuis. Ik schaamde me. Daarom sloeg ik iedere uitnodiging en elk goedbedoeld gebaar af. Net zo lang tot iedereen om me heen de moed opgaf en ik steeds eenzamer werd. Ik verzorgde mijn huis en mezelf niet meer. Hoe ik eruit zag, maakte toch niemand uit, dacht ik. Blijkbaar had ik het mis. Op een dag werd ik gebeld door het sociaal wijkteam. Mijn buurman maakte zich zorgen om me. Of ze eens langs mochten komen. Na enig aarzelen stemde ik daarmee in.

Vrijwilligerswerk

Tijdens het keukentafelgesprek dachten we samen na over wat ik nodig had om me weer goed te voelen. Ik realiseerde me dat ik graag weer nuttig wilde zijn. Daarom bracht het wijkteam me in contact met de vrijwilligersorganisatie in mijn dorp. Inmiddels breng ik elke dag tafeltje dekje-maaltijden rond. Ik heb weer structuur in mijn leven en mensen zijn blij me te zien. Ik doe er weer toe!

Meedoen in de samenleving

Naast het vrijwilligerswerk volg ik een re-integratietraject. Want hoe leuk ik het rondbrengen van maaltijden ook vind, mijn doel is om uiteindelijk weer een baan te vinden. Ik ben er nog niet, maar ik ben hard op weg om weer volop mee te doen in de samenleving. Dankzij het sociaal wijkteam. En de buurman.’


alle ervaringen